Att spara pengar på ett nytt sätt har tagit Dreams till final i inUse Award. Juryn nappade på ”samarbete, gamification och ett modernt gränssnitt” i en app för att spara.
– Vi gestaltar sparande på ett annorlunda sätt, säger Henrik Rosvall, vd på Dreams.
Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!
Att spara pengar är inte vad de flesta människor har störst lust att göra. Även om många kan tänka tanken att det nog kan vara klokt att lägga undan en slant för att göra nåt kul längre fram. Dreams första släppta produkt är en spar-app som ska vända på det där.
– Vi gestaltar sparande på ett annorlunda sätt, för dem som inte är rationella på det sätt som bankmänniskor är, säger vd:n för Dreams, Henrik Rosvall.
Att hitta ett sätt som inte vanliga banker tillhandahåller är en nyckel enligt Rosvall.
– Banker har svårt att tänka sig in i en emotionell människa, hur attraherar man den breda målgruppen som baserar beslut på emotionella processer.
InUse Award-juryn sammanfattade så här:
Dreams hjälper människor att hålla motivationen uppe för att spara pengar till ett konkret mål, med hjälp av samarbete, gamification och ett modernt gränssnitt. Digital hjälp till självhjälp.
– En bra beskrivning tycker jag, säger Henrik Rosvall.
– Det handlar om att få folk att ta sig an ett mål. Och emotionellt, översätta konsumtion till sparande. Vad betyder det att dricka latte på väg till jobbet varje dag? Då vaskar jag en skidresa varje år.
Det har tagit en del kraft att ta sig in på traditionell bankmark. Det är en hel del juridik som ska hanteras utöver det tekniska. Men nu finns det flera saker man vill få ut. Efter släppet av spar-appen väntar bland annat en kortprodukt. Och precis som vid tidigare arbete ser man till användarnas behov.
– Vi har en systematiserad approach. Vad har man för behov för att kunna konsumera? De behoven vill vi stötta.
– Man tittar på och mappar upp behoven för olika livssituationer. Sen tittar vi på hur andra har löst det, man behöver inte uppfinna hjulet hela tiden. Sen skissar vi, testar med kunder och icke-kunder.
– Sen börjar utvecklingsarbetet, man tar fram en MVP (Minimum Viable Product) som man testar på en liten liten del på kundbasen.
Efter det lanserar man sin produkt. Och precis som för andra finalister i inUse Award talar man om det löpande utvecklingsarbetet även efter lansering. Dessutom delas det ut ännu en liten känga till bankvärlden.
– Man behöver inte vara rädd att lansera en produkt som inte är 100 provent färdig alla gånger. Bankerna tänker inte så, de har både livrem och hängslen, deras obenägenhet att ta risker hör inte ihop med produktutveckling,
När delar vi ut prisen? Jo, på Prisutdelningsfesten den 20 oktober i Stockholm. Glöm inte att anmäla dig!
Vi kommer fortsätta presentera finalisterna här på bloggen och på inuseaward.se.
Juryn för inUSe Award 2016 består av Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström.
Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!